heatmatcher-ijmuiden-room

Zó werkt Hero Balancer

Hero Balancer zorgt voor een optimale afstemming van de warmtevraag in uw gebouw. Dit doen wij onder andere in scholen, appartementencomplexen, kantoren en zorginstellingen.

De slimme regeling stemt voortdurend de opgewekte warmte af op het energiegebruik van de bewoners en het gebouw. Hierbij maakt de regeling gebruik van voorspellingen en patronen en vooral van heel veel data. Zo kan het moment waarop de opwekking het meest efficiënt is, worden losgekoppeld van het moment van het gebruik van de energie.

Integreren met uw verwarmingsinstallatie

Hero Balancer koppelt aan uw bestaande verwarmingsinstallatie. Dit doen onze engineers met een mini computer die uw verwarmingsinstallatie elke 5 minuten uitleest en aanstuurt. Onze installatie doen wij meestal binnen een halfuur en binnen 2 werkdagen na uw opdrachtbevestiging.

De gebruiker staat centraal

Hero Balancer is uw digitale huismeester die zich bekommert om de gebruiker. Wij zorgen er voor dat de verwarmingsinstallatie voor u gaat zorgen, en niet andersom.

Rekening houden met weersverwachtingen

Wij combineren de locale weersvoorspelling met data uit uw gebouw om de warmtevraag in de toekomst goed vaststellen. Dit doen wij aan de hand van temperatuur, zon intensiteit en winsnelheid & -richting.

Algoritme schakelt altijd de juiste bron in

Hero Balancer bestudeert de vraag en het aanbod van warmte en denkt ná. Hoeveel warmte is er nu beschikbaar, hoeveel warmte moet ik geven en welke bron levert deze warmte? Aan de hand van deze informatie bepaalt de Hero Balancer software op welk moment uw verwarming aan moet en op welke aanvoertemperatuur. Indien er meerdere warmtebronnen aanwezig zijn, bepaald Hero Balancer welke warmtebron we daarvoor inzetten.

Uw win-win-win situatie

Een kostenbesparing tot 40%

Een gebouw dat exact op tijd de voor u aangename temperatuur bereikt. Nooit meer overbodig verwarmt en zo het binnenklimaat verbeterd.

U of uw technisch beheerder krijgt op uw persoonlijke dashboard inzicht wanneer en hoe wij hebben ingegrepen. Ook past u simpel uw verwarmingsschema aan, zodat u nooit meer verwarmt voor een leeg gebouw.

Gebruikers genieten van duurzaam comfort

Voor de bewoners en gebruikers verandert er niets. Zij kunnen nog steeds vertrouwen op dezelfde aangename warmte, op elk gewenst moment. Met het verschil dat zij genieten van uiterst duurzame warmte. Met andere woorden: bewoners en gebruikers hoeven niets te doen, zijn duurzaam bezig én worden omringd door een optimaal comfort.

Een CO2 reductie tot 40%

Doordat uw gasverbruik daalt, daalt uw CO2 uitstoot met een gelijk percentage. Zo verkleint u uw CO2 voetprint tot 40%.

Wist u dat het verbeteren van het regelsysteem van uw verwarmingsinstallatie een door de RVO erkende besparingsmaatregel is?

Contact met ons opnemen

Warm geworden van de Hero Balancer? Laten we samen kijken naar uw verwarmingsinstallatie!

T: 0229 769 009          M: welcome@herobalancer.nl

Contactformulier