heatmatcher-ijmuiden-room

Zó werkt Hero Balancer

De Techniek

Hero Balancer zorgt voor een optimale afstemming van de warmtevraag in uw gebouw. Dit doen wij onder andere in scholen, showrooms, appartementencomplexen, kantoren en zorginstellingen.

De slimme regeling stemt voortdurend de opgewekte warmte af op het energiegebruik van de bewoners en het gebouw. Hierbij maakt de regeling gebruik van voorspellingen en patronen en vooral van heel veel data. Zo kan het moment waarop de opwekking het meest efficiënt is, worden losgekoppeld van het moment van het gebruik van de energie.

Integreren met uw verwarmingsinstallatie

Hero Balancer koppelt aan uw bestaande verwarmingsinstallatie. Dit doen onze engineers met een mini computer die uw verwarmingsinstallatie elke 5 minuten uitleest en aanstuurt. Onze installatie doen wij meestal binnen een halfuur en is mogelijk binnen twee weken na uw opdrachtbevestiging.

De gebruiker staat centraal

Hero Balancer is uw digitale huismeester die zich bekommert om de gebruiker. Wij zorgen er voor dat de verwarmingsinstallatie voor u gaat zorgen, en niet andersom.

Rekening houden met weersverwachtingen

Wij combineren de locale weersvoorspelling met data uit uw gebouw om de warmtevraag in de toekomst goed vast te stellen. Dit doen wij aan de hand van temperatuur, zon intensiteit en winsnelheid & -richting.

Algoritme schakelt altijd de juiste bron in

Hero Balancer bestudeert de vraag en het aanbod van warmte en denkt ná. Hoeveel warmte is er nu beschikbaar, hoeveel warmte moet ik geven en welke bron levert deze warmte? Aan de hand van deze informatie bepaalt de Hero Balancer software op welk moment uw verwarming aan moet en op welke aanvoertemperatuur. Indien er meerdere warmtebronnen aanwezig zijn, bepaald Hero Balancer welke warmtebron we daarvoor inzetten.

Data combineren is onze kracht

De ogen en oren van Hero Balancer zijn verschillende datastromen. Denk hierbij aan temperatuur sensoren, de koppeling met uw verwarming en het KNMI. Het koppelen van deze data om uw verwarming te optimaliseren is onze kracht.

Wij koppelen onder andere met

Staat uw systeem er niet tussen? Waarschijnlijk kunnen we wel koppelen, neem contact met ons op.

Contact met ons opnemen

Warm geworden van de Hero Balancer? Laten we samen kijken naar uw verwarmingsinstallatie!

T: 0229 769 009          M: welcome@herobalancer.nl

Contactformulier